Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000777
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wil jij iets betekenen voor onze jongedame van 22 jaar? Mieke houdt ervan om te gaan fietsen met een rolstoelfiets of een lekker groot stuk te wandelen. Ze is een lieve jonge dame van 22 jaar en op zoek naar een gezellig, spontaan maatje. Mieke is mobiel, maar kan geen verre afstanden lopen en maakt dan gebruik van een rolstoel. Het zou fijn zijn wanneer de activiteit met enige regelmaat aangeboden kan worden. Bijvoorbeeld 1 x in de week of om de week. Praktische informatie: Mieke heeft een ernstige verstandelijke beperking en kan niet praten, maar ze kan wel duidelijk aangeven wat ze wil door bijv. je hand vast te pakken en je ergens mee naar toe trekken. Alle bijzonderheden worden je verteld tijdens ons kennismakingsgesprekje. Wandelen en fietsen kan op ons terrein, maar ook op onze kinderboerderij waar je lekker kunt genieten van een rustige omgeving. Mieke vind het heerlijk om te zwemmen. Dit kan in onze Wilgenbad en het personeel zorgt ervoor dat ze omgekleed wordt. Alle activiteiten worden in overleg gedaan. Mieke krijgt namelijk sondevoeding op vaste tijden. Alle activiteiten kunnen zowel ‘s morgens, ‘s middags plaats vinden, bij voorkeur in de weekenden tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Door de week kan ook altijd maar zal rekening gehouden worden met de tijden van haar dagbesteding.
Eisen
Ben jij een rustig persoon en kun jij wat tijd vrij maken om met enige regelmaat te komen wandelen, fietsen of zwemmen? Houd jij je aan gemaakte afspraken en kun jij klein kijken? Dan ben je van harte welkom en zijn we heel blij met elk aanbod. Het maakt niet uit of je man of vrouw bent en ook leeftijd speelt geen rol.
Werkadres
Panheelderweg 3
6097 AH
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 tot 14.00
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
8
Leeftijdscategorie doelgroep
(jong) volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
vanaf 18 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja