Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Overig

Vacaturenummer
LEU000592
Doelgroep
Volwassenen
Organisatie
Buddyzorg Limburg
Doelstelling organisatie
Buddyzorg biedt sociale en emotionele steun aan mensen met een ernstige, chronische of levensbedreigende ziekte. Een dergelijke ziekte heeft vaak grote gevolgen voor iemands leven. Het werk, de hobby's en het sociale leven kunnen lijden onder de ziekte. Daarnaast kunnen er vragen en emoties ontstaan zoals angst, boosheid en verdriet.
Taakinformatie
Wij zoeken een consulent in de regio, die in staat is het klantproces te begeleiden, conform organisatiebeleid en kennis heeft van de sociale kaart op locatie. Buddyzorg Limburg biedt ondersteuning aan chronisch of ernstig lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen in de thuissituatie en aan kinderen en jeugdigen met obesitas (bezig met leefstijlverandering). Wij betrekken ouders. Buddyondersteuning is gericht op sociaal emotionele ondersteuning en het hervinden van eigen kracht en mogelijkheden. Een buddy traject is voor bepaalde tijd. De buddy wordt begeleid.
Eisen
Je bent als consulent het aanspreekpunt voor de klant en vertegenwoordigt in die rol de organisatie. Je hebt relevante ervaringen in de zorgsector en kennis van de sociale kaart. Ook ben je in het bezit van een rijbewijs en auto.
Werkadres
Havikstraat 18
6135 ED
Sittard
045-8000910
Contactpersoon vacature
Marie- Louise Weerts
Contactpersoon bereikbaar
vraag@buddyzorglimburg.nl
Welke doelgroep
kinderen, jeugdigen en volwassenen
Groepsgrootte doelgroep
1:1 contacten
Leeftijdscategorie doelgroep
6- 99
Duur vrijwilligerswerk
minimaal 1 jaar beschikbaar
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
circa 3-6 uur per week
Aantal vrijwilligers
2
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
Sociale sector, zorg
Gewenste eigenschappen
Betrokken, proactief, lerende, inspirerende houding, bereidheid zich te ontwikkelen
Leeftijd vrijwilliger
Vanaf circa 30 jaar
Proefperiode
Ja
Te weten
Het gaat om het vermogen aan te kunnen sluiten bij de klant, grote doelen te vertalen in kleine haalbare stapjes, het proces te evalueren en -indien nodig-bij te stellen. Hierbij is een integere, open en betrokken houding essentieel.
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Inwerken is maatwerk. Vanaf het kennismakingsgesprek en de basisscholing, wordt een VOG aangevraagd en kan de vrijwilliger d.m.v. maatwerk (evt. met een ander samen) worden ingewerkt.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja