Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Overig

Vacaturenummer
LEU000683
Doelgroep
Jeugd en Jongeren
Organisatie
Stichting Combinatiejeugdzorg
Doelstelling organisatie
Wij helpen kinderen, jongeren en hun gezinnen bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Onze behandeling is gericht op het gezin en de naaste omgeving van het gezin. Samen werken we zoveel mogelijk in de thuissituatie, waar nodig gecombineerd met hulp op een van onze locaties. Ook is (tijdelijke) opvang mogelijk in een pleeggezin of gezinshuis. Daarnaast bieden we cursussen en trainingen voor kinderen, jongeren, ouders en professionals. Onze organisatie werkt vooral in Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg. We hebben hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond, Veldhoven en Heibloem en ongeveer 30 kleinere locaties verspreid over de regio. Ook onze circa 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio.
Taakinformatie
Vrijwilliger keukenmedewerker Combinatie Jeugdzorg (Heibloem, 1 dag per week) Ben jij gestructureerd, proactief en heb jij affiniteit met onze jongeren? Leer jij onze jongeren nieuwe keukenvaardigheden en deins jij niet terug bij weerstand? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jouw rol Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die ons kan ondersteunen in de keuken op het Widdonck terrein in Heibloem. Op deze locatie verzorg je samen met onze jongeren de lunch voor de medewerkers op het terrein. Je werkt samen met maximaal vier jongeren waarbij altijd een pedagogisch medewerker aanwezig is. Als keukenmedewerker help je met het bereiden van de lunch, denk hierbij aan soep, broodjes en salades en het schoonhouden van de keuken. Kennis van keukenvaardigheden is gewenst. Zodoende kunnen de jongeren praktische keukenvaardigheden van jou leren (denk aan snijtechnieken, hygiëne etc.). Jij bent iemand die van aanpakken weet en praktisch en proactief is ingesteld. Je maakt makkelijk contact met de jongeren en neemt initiatief in nieuwe ideeën en het aanleren van vaardigheden. Dag en tijd: Elke maandag van 9:30 – 14:30 uur.
Eisen
Jouw ingrediënten • Kennis en ervaring met koken. Denk hierbij aan snijtechnieken, kennis van hygiëne in de keuken, voorbeeldfunctie op het gebied van koken. • Affiniteit met onze jongeren en kunnen omgaan met eventuele weerstand. • Creatief in het verzinnen van recepten. • Gestructureerd, proactief en neemt initiatief. • Verantwoordelijk voor het tijdig serveren van de maaltijden. • Goede sociale en communicatieve vaardigheden.
Werkadres
Heibloem locatie De Widdonck
6089ND
De Widdonck
0407022181
Contactpersoon vacature
Jet Rutten
Contactpersoon bereikbaar
ma mi, di, do en vrijdag
Welke doelgroep
jongeren in behandeling
Groepsgrootte doelgroep
3-7
Leeftijdscategorie doelgroep
7-15
Duur vrijwilligerswerk
Onbekend
Werktijden
maandag van 9.30 - 15.00 uur
Minimum aantal uren
nader te bepalen
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
levenservaring / kookervaring
Gewenste eigenschappen
vriendelijk, zin om wat extra te brengen
Leeftijd vrijwilliger
meerderjarig
Proefperiode
Ja
Te weten
Wij zijn trots op ons team vrijwilligers en waarderen deze inzet enorm. We bieden je als vrijwilliger bij Combinatie Jeugdzorg een zinvolle besteding van je tijd, goede begeleiding, fijne samenwerking en een onkostenvergoeding. We vragen van je dat je onze gedragscode onderschrijft en toestemming geeft dat Combinatie Jeugdzorg een verklaring omtrent gedrag voor je aanvraagt (VOG).
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Begeleiding vanuit het team dagbehandeling en langzaam aan steeds verder kijken wat wel en niet kan.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja