Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Taalcoach

Vacaturenummer
LEU000812
Doelgroep
Jeugd en Jongeren
Organisatie
Bibliocenter
Doelstelling organisatie
Bibliocenter is constant in ontwikkeling. Met de missie het creëren van waarde door het samenbrengen van de lokale gemeenschap met de wereld van kennis en lezen, willen we invulling geven aan de drie kernfuncties van onze bibliotheken: lezen, leren en informeren.
Taakinformatie
Gezocht: vrijwilligers voor ‘Voorlezen Thuis’ in Leudal Als taalvrijwilliger Voorlezen Thuis kom je 20 weken lang thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot 10 jaar. Vrijwilligers van Voorlezen Thuis laten d.m.v. boeken, taalspelletjes, lezen en voorlezen zien dat zij ouders en kinderen inspireren, zodat de taal-leesroutine na afloop van het traject voortgezet kan worden. Houd je van taal, lezen en wil je leesplezier vergroten in een gezin? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Eisen
Je bent geduldig en empathisch en draagt bij aan een veilige en fijne sfeer in het gezin. Je hebt affiniteit met de doelgroep kinderen 2-10 jaar en hun ouders. Je kunt ook in eenvoudige taal communiceren (anderstalige gezinnen). Je wil breder kijken dan alleen voorlezen, zodat er maatwerk geboden kan worden in elk gezin.
Werkadres
Bibliocenter
6001 GV
Weert
0882432000 / 06-15317867
Contactpersoon vacature
Gaby Hellenbrand
Contactpersoon bereikbaar
maandag-dinsdag 09.00-17.00 uur en woensdag 09.00-13.00 uur
Welke doelgroep
Kinderen tussen 2-10 jaar en hun ouders, Nederlands en/of anderstalig
Groepsgrootte doelgroep
Een gezin met 1 of meerdere kinderen.
Leeftijdscategorie doelgroep
Kinderen tussen 2-10 jaar
Duur vrijwilligerswerk
Een traject bij een gezin duurt 20 weken.
Werktijden
Na schooltijd of het begin van de avond, in overleg met de ouders.
Minimum aantal uren
Gemiddeld 1 uur per week
Aantal vrijwilligers
n.v.t.
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
Zie eisen
Leeftijd vrijwilliger
18+
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
In een intakegesprek maken de coördinator vanuit de bibliotheek en de vrijwilliger kennis en wordt bekeken of er een match is. Bij koppeling aan een gezin volgt eerst een kennismakingsbezoek samen met de coördinator vanuit de bibliotheek. De vrijwilliger krijgt een gratis bibliotheek abonnement om ook materialen voor het gezin te kunnen lenen. Een tweede bezoek van de coördinator en de vrijwilliger aan het gezin zal aan het einde van het traject plaatsvinden. Dit bezoek staat in het teken van evalueren, vooruit kijken en samen bekijken of het traject kan worden afgesloten. Een afsluiting met een feestelijk tintje hoort er dan bij! Mocht er tussentijds in het traject behoefte zijn van de vrijwilliger voor contact met de coördinator vanuit de bibliotheek, dan is dit ook mogelijk. Er vindt twee keer per jaar een terugkombijeenkomst plaats met alle vrijwilligers Voorlezen Thuis. Het accent ligt dan op ervaringen delen en elkaar inspireren en adviseren.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja