Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Technisch, klussen

Vacaturenummer
LEU000392
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
Stichting Gehandicaptenzorg Limburg
Doelstelling organisatie
SGL biedt zorg op maat aan volwassen met een lichamelijke beperking en/of een Niet-Aangeboren-Hersenletsel. Deze zorg is er op het gebied van wonen, dagbesteding en begeleiding. SGL heeft ongeveer 34 locaties, die zijn verspreid over geheel Limburg.
Taakinformatie
Wij zoeken een vrijwilliger die samen met cliënten/medewerkers van SGL wil ondersteunen bij eenvoudige klusjes op de SGL-locatie WBC Roermond. Het betreft vrijwilligerswerk op afspraak/oproep. Het gaat hierbij om klein klusjes en is niet wekelijks werk. Een aantal van deze activiteiten zijn onder andere: - Klein onderhoud ten behoeve van huis en cliënt; - Planken ophangen, lampen indraaien, iets in elkaar zetten van meubels; - Kleine opruim-/schoonmaakwerkzaamheden. SGL is een stichting voor volwassen gehandicapten. SGL ondersteunt, begeleidt en verzorgt cliënten met een hersenletsel en/of een lichamelijke handicap op het gebied van behandeling, dagbesteding, begeleiding thuis, logeren en wonen. Meer dan 70% van onze cliënten heeft een hersenletsel, bijvoorbeeld naar aanleiding van een CVA (beroerte), tumor, hartstilstand, ongeval etc. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.sgl-zorg.nl.
Eisen
Functie eisen: Van de vrijwilliger wordt een bepaalde mate van zelfstandig functioneren gevraagd. Goed kunnen samenwerken, sociaal zijn ingesteld. Vriendelijk zijn, humor, oog hebben voor de mens en sfeer. Verder: - Affiniteit hebben en het leuk vinden om cliënten te ondersteunen bij eenvoudige klussen; - Goed met cliënten kunnen omgaan; uit kunnen gaan van de mogelijkheden van de cliënt; - Vriendelijk en rustig kunnen handelen; - Inlevingsvermogen in- en affiniteit hebben met de doelgroep; - Respectvolle bejegening. Bijzonderheden: Het inleveren van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de organisatie. Wij zoeken een vrijwilliger voor: Op afspraak/oproep. Tegenprestatie: Je bent van harte welkom als vrijwilliger bij SGL! Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde. Je wordt op een positieve manier betrokken bij een team; je werkt samen met anderen - medewerkers en vrijwilligers. Je draagt een steentje bij aan het welzijn en welbevinden van onze cliënten. En zelf krijg je er ook iets voor terug: je ontmoet veel mensen waarbij je jouw specifieke kwaliteiten kunt inzetten voor de ander. Zo creëer je met name ook een stukje persoonlijke aandacht voor jezelf; plezier door contact te hebben met anderen, zingeving en een saamhorigheidsgevoel. Kortom: we waarderen je komst en hulp bij allerlei activiteiten. Een verrijking voor jezelf én onze cliënten. Bij SGL ben je goed verzekerd en geïnformeerd, kun je rekenen op ondersteuning, worden onkosten vergoed en worden scholingen aangeboden.
Werkadres
Godsweerdersingel 16
6041 GL
Roermond
0475-339699
Contactpersoon vacature
Anja Halmans
Contactpersoon bereikbaar
045-8000877
Welke doelgroep
Lichamelijk Gehandicapten
Groepsgrootte doelgroep
20 en meer
Leeftijdscategorie doelgroep
Volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
Ongepaalde tijd
Werktijden
In onderling overleg
Minimum aantal uren
In onderling overleg
Aantal vrijwilligers
1 tot 2
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
Niet specifiek
Gewenste eigenschappen
Affiniteit met de doelgroep
Leeftijd vrijwilliger
20-99
Proefperiode
Ja
Te weten
Vrijwilligersovereenkomst.
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Begeleider en medewerkers.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja