Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000630
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Hoi, ik ben een jongeman van 29 jaar en ben ernstig verstandelijk beperkt. Ik functioneer op een leeftijd van ongeveer 1.5 jaar en ben op zoek naar iemand die het leuk vindt om 1 keer per week met mij te gaan wandelen, fietsen of toeren. Dit zijn mijn grootste hobby’s. Ik kan zelf lopen, ook lukt trappen op de fiets prima maar moet je me wel helpen. Praten kan ik niet, maar ik begrijp jou wel als je me korte duidelijke opdrachten geeft. Wil je mij helpen als ik honden of andere dieren zie, hier ben ik namelijk bang voor. Belangrijk nog om te weten is dat ik epilepsie heb. Het kan dus zijn dat ik tijdens zo’n activiteit een toeval krijg. Ik kan dan hard vallen, hier kun jij niks aan doen. Wel is het belangrijk dat je me in de gaten houdt en nooit mijn noodmedicatie vergeet! De bezoekjes heb ik het liefst op dezelfde dag en ongeveer hetzelfde tijdstip aangezien ik waarde hecht aan structuur. Mijn begeleiding kan je veel over mij vertellen en zijn altijd aanwezig op Polderhof 4-6. Ook kunnen zij je tips geven over hoe je het beste met mij kan omgaan. Wij respecteren de richtlijnen van het RIVM i.v.m. het bestrijden van het Corona-virus.
Eisen
Ik zoek iemand die duidelijk kan zijn voor me, maar ook wel van een grapje houdt. Niet te snel schrikken als ik een toeval krijg of soms eens schreeuw wanneer ik bang ben van een hondje.
Werkadres
Polderhof 4-6
6097 GR
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
8
Leeftijdscategorie doelgroep
jong volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja