Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000556
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Vrijwilliger voor uitstapjes en leuke activiteiten. Wij, Kapellaan 8, zijn op zoek een enthousiaste vrijwilliger voor onze bewoner van 48 jaar met een licht verstandelijke beperking. Hij woont op Kapellaan 8. Ben jij misschien de persoon die wij zoeken om 1 of 2 keer per maand een uitstapje te maken of gewoon ergens een lekker kopje koffie te gaan drinken? Een uitstapje naar de bioscoop, naar de stad of een wandeling maken? Voel jij je geroepen, antwoord dan snel op deze vacature. Jij maakt het verschil! Het liefst hebben wij een vrijwilliger die in het bezit is van een auto, maar dit is geen must. Ontspanning, gezelligheid en het “er zijn” is het voornaamste. Er is geen voorkeur voor een man of vrouw. De uitstapjes gebeuren in overleg op de vrije momenten van onze bewoner. De voorkeur gaat naar woensdag namiddag/ avond. Een vrij moment op de zaterdag kan in afspraak worden geregeld.
Eisen
Wij zoeken een spontane vrijwilliger die een luisterend oor heeft en een goede band wil opbouwen met onze bewoner. De groepsbegeleiding ondersteunt je in de begeleiding naar de bewoner. Zij maken afspraken en onderhouden het contact met je.
Werkadres
Kapellaan 8
6097 GT
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
mensen met een verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
(jong) volwassen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja