Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Cultureel, sport en spel

Vacaturenummer
LEU000486
Doelgroep
Vluchtelingen / Asielzoekers
Organisatie
TeamUp / War Child
Doelstelling organisatie
In het TeamUp project bundelen War Child, Save the Children en UNICEF Nederland hun jarenlange expertise voor gevluchte kinderen in Nederland. â??TeamUpâ?? biedt deze kinderen sport- en spelactiviteiten. Zo kunnen ze zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Dat is noodzakelijk om zich weer veilig te voelen.
Taakinformatie
In het TeamUp project bundelen War Child, Save the Children en UNICEF Nederland hun jarenlange expertise voor gevluchte kinderen in Nederland. TeamUp biedt gestructureerde recreatieve sport-, spel- en bewegingsactiviteiten aan gevluchte kinderen tussen de 6 en 18 jaar in azc's. De activiteiten worden elke week gegeven door een vast team, op vaste tijdstippen en volgens een vaste structuur. De kinderen hebben daardoor houvast en altijd iets om naar uit te kijken. Zo kunnen kinderen zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Ter versterking van onze teams van enthousiaste vrijwilligers zijn we op zoek naar teamplayers die drie uur per week de sport-, spel- en bewegingsactiviteiten voor gevluchte kinderen in Nederland willen begeleiden. Je wordt getraind en begeleid door TeamUp en gaat op een locatie bij jou in de buurt aan de slag. Voor de azc locaties in Baexem, Budel, Weert, Echt en Maastricht (en op diverse andere locaties in Nederland) zijn we hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.
Eisen
Jouw profiel: - Heb jij een relevante opleiding of aantoonbare ervaring op het gebied van pedagogiek, onderwijs, sport, spel en/of bewegingsleer gericht op kinderen/jongeren? - Ben je 21 jaar of ouder? - Heb je ervaring in het organiseren en uitvoeren van recreatieve activiteiten voor kinderen/jongeren? Dan is het project TeamUp iets voor jou! Ben je geïnteresseerd en wil je deel uitmaken van een team gemotiveerde vrijwilligers dat structuur en stabiliteit aan vluchtelingenkinderen biedt? Solliciteer dan via www.sollicitatieteamup.nl Voor meer informatie: www.warchild.nl/TeamUp
Werkadres
Laan van Nieuw Oost-Indië 131
2593 BM
Den Haag
070 338 4448
Contactpersoon vacature
Merel Groen
Contactpersoon bereikbaar
0611110744
Welke doelgroep
Kinderen en Tieners
Groepsgrootte doelgroep
Afhankelijk van opvanglocatie
Leeftijdscategorie doelgroep
6 t/m 17 jaar
Duur vrijwilligerswerk
Je hebt de intentie je voor langere tijd aan TeamUp te verbinden.
Werktijden
Afhankelijk van opvanglocati in 's middags of 's avonds
Minimum aantal uren
3
Aantal vrijwilligers
5-10 per opvanglocatie
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
Ervaring in het werken met (vluchteling) kinderen en tieners
Gewenste eigenschappen
Proactief, flexibel, overzicht houden, zelfstandig, sterke contactuele eigenschappen, conflictoplossend vermogen
Leeftijd vrijwilliger
Vanaf 21 jaar
Proefperiode
Nee
Te weten
- Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is noodzakelijk - Nederlands en/of Engels talig zijn
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Je bent bereid om vooraf een training van twee dagen te volgen en later in het proces een volgende training voor eveneens twee dagen; EHBO – diploma is een plus.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja