Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000624
Doelgroep
Vluchtelingen / Asielzoekers
Organisatie
TeamUp / War Child
Doelstelling organisatie
In het TeamUp project bundelen War Child, Save the Children en UNICEF Nederland hun jarenlange expertise voor gevluchte kinderen in Nederland. ‚??TeamUp‚?? biedt deze kinderen sport- en spelactiviteiten. Zo kunnen ze zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Dat is noodzakelijk om zich weer veilig te voelen.
Taakinformatie
Vacature: Sport- en spelbegeleider TeamUp (4 uur per week) Sport- en spelbegeleiders voor gevluchte kinderen in Nederland Ter versterking van onze teams van enthousiaste vrijwilligers zijn we op zoek naar teamplayers die vier uur per week de sport-, spel- en bewegingsactiviteiten voor gevluchte kinderen in Nederland willen begeleiden. Je wordt getraind en begeleid door TeamUp en gaat op een locatie bij jou in de buurt aan de slag. Als vrijwilliger van TeamUp draag je bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen. Functie Je maakt deel uit van een enthousiast team van minimaal vier vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor gevluchte kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. Wij zorgen voor een goede training voordat je begint. - Video vrijwilligers https://www.youtube.com/watch?v=Q7p8kqA2jEY TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor asiel, migratie en integratie (AMIF).
Eisen
Jouw profiel - Je bent 21 jaar of ouder; - Je hebt ervaring met het organiseren van recreatieve activiteiten voor kinderen of een relevante opleiding op het gebied van pedagogiek, onderwijs, sport, spel en/of beweging. Ook als je net bent gestopt in het onderwijs of je nog aan het studeren bent, nodigen we je uit om te solliciteren; - Je bent 3 uur in de week beschikbaar vanaf ongeveer 15.30 uur (de dag waarop de activiteiten plaatsvinden verschilt per locatie); - Je hebt de intentie om je voor langere termijn aan het project te verbinden. Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; - Je bent bereid om vooraf een training van twee dagen te volgen en later in het proces een vervolgtraining. Je wordt getraind in het faciliteren van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep.
Werkadres
Verschillende opvanglocaties in Nederland
2593 BM
Den Haag
0682804714
Contactpersoon vacature
Merel Groen
Contactpersoon bereikbaar
maandag-vrijdag
Welke doelgroep
Gevluchte kinderen tussen de 6-18 jaar
Groepsgrootte doelgroep
Wisselend
Leeftijdscategorie doelgroep
6-18 jaar
Duur vrijwilligerswerk
Onbepaalde tijd
Werktijden
Einde middag of begin avond
Minimum aantal uren
3
Aantal vrijwilligers
5
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
Zie eisen
Gewenste eigenschappen
>21 jaar
Leeftijd vrijwilliger
>21 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wat bieden wij? - De kans om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; - Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel team; - EHBO- cursus; - Counseling- en stressmanagementsessies; - Evenementen om ervaring uit te wisselen met andere vrijwilligers; - Reiskostenvergoeding.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja