Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Activiteitenondersteuner

Vacaturenummer
LEU000628
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wij zoeken een vrijwilliger die samen met onze ouder wordende bewoners naar activiteiten wilt gaan die het Team Vrije Tijd van St. Anna organiseert. De activiteiten vinden meestal plaats op zaterdagmiddag en onze cliënten gaan hier graag naar toe. Dit is meestal 1 keer in de maand de activiteiten zijn onder andere kienen, wandelen, een zomerse BBQ of de feestelijke intocht van Sinterklaas. De activiteiten die Team Vrije Tijd organiseert vinden meestal plaats op zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Wij respecteren de richtlijnen van het RIVM i.v.m. het bestrijden van het Corona-virus
Eisen
We zoeken een vrijwilliger die graag op uitstapje gaat, hier een feestje van probeert te maken en op zaterdagmiddag beschikbaar is. Ook moet de vrijwilliger een rolstoel kunnen duwen om naar Café Allerhandj te gaan om deel te nemen aan de activiteit. Enige affiniteit met deze doelgroep zou fijn zijn. In het bezit zijn van het rijbewijs heeft de voorkeur; voor vervoer kan mogelijk gezorgd worden. De beroepskracht ondersteunt de vrijwilliger en bewoners bij het onderhouden van de contacten en stimuleert ze.
Werkadres
Polderhof 11-13
6097 GR
Heel
0475-579921
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
di t/m vrij
Welke doelgroep
ouder wordende cliënten
Groepsgrootte doelgroep
13
Leeftijdscategorie doelgroep
65-90
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja