Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000272
Doelgroep
Volwassenen
Organisatie
Leudal-Maatjes
Doelstelling organisatie
Werkgroep Maatjes in Leudal is een groep van vrijwilligers en organisaties die samenwerken om een brug te slaan tussen vele initiatieven die er georganiseerd zijn in Leudal en anderzijds eenzaamheid achter de voordeur bij de mensen. We zijn gericht op participatie en het versterken van eigen kracht. De huidige werkgroep bestaat uit Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg, Eigen-Wijs in Zorg, Steunpunt Vrijwilligers Leudal/Klik Leudal, Spar Synco Baexem en Synthese.
Taakinformatie
Wij zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde mensen die voor de langere termijn een ander willen ondersteunen of begeleiden in een één op één contact. Natuurlijk staat u er niet alleen voor, maar werkt u vanuit een team dat houvast en waar nodig ook scholing biedt (denk bijv. aan mensen met psychiatrische achtergrond).
Eisen
Vindt u het fijn om voor een ander iets te kunnen betekenen in individueel contact? Als vrijwilliger kunt u veel betekenen voor een ander. U kunt een luisterend oor bieden of juist die ondersteuning geven die nodig is om iemand uit zijn isolement te halen. Denk bijv. aan samen wandelen, meegaan naar een activiteit, of helpen om met anderen in contact te komen.
Werkadres
Gemeente Leudal, Markt 6
6088 BP
Roggel
0475 745138
Contactpersoon vacature
Yvonne Reijnders
Contactpersoon bereikbaar
ma-vr
Welke doelgroep
Volwassenen
Groepsgrootte doelgroep
Onbeperkt
Leeftijdscategorie doelgroep
18+
Duur vrijwilligerswerk
Onbepaald
Werktijden
In overleg
Minimum aantal uren
1
Aantal vrijwilligers
Meerdere
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
Luisterende houding en empatisch vermogen
Leeftijd vrijwilliger
18+
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Begeleiding vanuit contactpersoon van 1e kennismakingsgesprek tm het verdere verloop van de individuele begeleiding met de cliënt. Door middel van workshops, themabijeenkomsten en scholing blijft de vrijwilliger waar nodig op de hoogte.
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja