Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Maatje 1 op 1 contact

Vacaturenummer
LEU000751
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Kom jij bakken of koken met onze echte “chef-kok”? M. is een man van 50 jaar die graag volop van het leven geniet! Hij is doorgaans een opgewekte, sfeergevoelige man, waarbij er sprake is van een licht verstandelijk beperking. Hij noemt zichzelf een echte ‘chef-kok’ en houdt van alles wat met koken en bakken te maken heeft al zijn de eigen vaardigheden beperkt. Verder heeft hij veel interesse in muziek en verzamelt hij graag spulletjes. Af en toe eens een wandeling met de rollator naar de Piahoeve vindt hij ook fijn. Hij is op zoek naar een leuke vrijwillig(st)er waar hij deze activiteiten eens in de maand mee kan doen. Hij praat graag en veel en heeft een supergoed geheugen. Hij zal je dus steeds voorzien van leuke weetjes en verhalen. Voor in de toekomst kan de vraag komen om met M. naar een (tweedehands)winkel of markt te gaan. Dit doet hij, zolang het nog kan, nu samen met zijn vader. Als maatje biedt je M. een leuke middag door samen met hem een simpele kook- of bakactiviteit te doen op de woning. Eventueel samen de ingrediënten gaan kopen in de Jumbo. Je zult het merendeel van de kook-/bakactiviteit zelf moeten uitvoeren, M. kan wel helpen met simpele dingen. Op tijd even gezellig samen wat drinken en kletsen, daar kan hij ook erg van genieten. Omdat hij maar een erg beperkt budget heeft, zijn ook de activiteiten beperkt. Maar hij doet niets liever dan bakken of koken, ook al eet hij hier zelfs niets van op. In het begin zal begeleiding de kennismaking ondersteunen en ervoor zorgen dat M. en de vrijwilliger rustig aan elkaar kunnen wennen zodat ze daarna zelfstandig activiteiten kunnen gaan doen. Er is altijd begeleiding aanwezig in de woning dus tijdens activiteiten op de woning kan de vrijwilliger altijd terugvallen op de begeleiding. De activiteit zal altijd in overleg met de begeleiding in de namiddag gepland worden. Dit mag zowel door de week als in het weekend zijn, rekening houdend met wanneer zijn vader op bezoek komt.
Eisen
We zijn op zoek naar een maatje met geduld en een positieve stemming, iemand die graag naar M. zijn praatjes luistert en hem accepteert zoals hij is. Je bent er voor M., ook als hij een moeilijkere dag heeft. Dan zijn het vooral de praatjes die belangrijk zijn. De vrijwilliger kan zelfstandig te werk gaan tijdens de activiteiten.
Werkadres
Panheelderweg 3
6097 AH
Heel
06-51865204
Contactpersoon vacature
Hilde Smeets
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 14.30 uur
Welke doelgroep
mensen met een licht verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
7
Leeftijdscategorie doelgroep
volwassenen en senioren
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
tussen 18 en 80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja