Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Buitenwerk, dieren, tuin en natuur

Vacaturenummer
LEU000736
Doelgroep
Gehandicapten
Organisatie
St. Anna
Doelstelling organisatie
St. Anna biedt verblijf, ondersteuning, advies en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of hun familie, voornamelijk in de regio Noord- en Midden-Limburg. De ondersteuning kan plaatsvinden op verschillende gebieden: van wonen, werken, dagbesteding en vrijetijdsbesteding tot behandeling, begeleiding en crisisopvang. De centrumlocatie in Heel bestaat uit woningen, activiteitencentra en ondersteunende diensten. Hiernaast beschikt St. Anna over een gevarieerd aanbod aan woningen op diverse locaties in Limburg.
Taakinformatie
Wie heeft met “groene vingers” en wil ons helpen? Paltrokmolen 128-130 is op zoek naar iemand met groene vingers. Samen met onze bewoners een kruidentuintje aan leggen of een hoekje met een paar tomatenplantjes, zonnebloemen of andere bloemen erin en de rest van de tuin onderhouden. Wij zijn twee leefgroepen waar jongvolwassen mensen wonen met een licht verstandelijke beperking. Een leuke aanvulling op hun dagprogramma is een eigen stukje tuin waarin ze zelf bloemen, planten of groente kunnen kweken en dit zien opgroeien. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze tuin een verzorgde uitstraling heeft. Wij hebben vaak niet de kennis en de tijd om deze zelf te onderhouden. Wie heeft nog een uurtje vrije tijd om ons hierbij te helpen? Het wordt een hele dankbare tijdsinvulling voor onze bewoners, voor jou als vrijwilliger en wij zijn enorm geholpen. De groepsbegeleiding ondersteunt je, is altijd bereikbaar voor vragen en onderhoudt het contact met je. In een kennismakingsgesprekje krijg je alle benodigde informatie over de communicatie en aansturing van onze bewoners en de mogelijke financiële middelen die hiervoor nodig zijn. De tijden voor het vrijwilligerswerk mag je helemaal zelf bepalen en we hopen dat je met regelmaat blijft komen. We zijn blij met elk uurtje inzet!
Eisen
Een beetje kennis over tuinieren is welkom. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt en of je man of vrouw bent. Voor onze bewoners is het wel belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst.
Werkadres
Paltrokmolen 128-130
6003 CX
Weert
06-51865204
Contactpersoon vacature
Margo Abels
Contactpersoon bereikbaar
dinsdag tot en met vrijdag
Welke doelgroep
mensen met een licht verstandelijke beperking
Groepsgrootte doelgroep
14
Leeftijdscategorie doelgroep
jong volwassenen
Duur vrijwilligerswerk
onbepaald
Werktijden
in overleg
Minimum aantal uren
in overleg
Aantal vrijwilligers
1
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
n.v.t.
Gewenste eigenschappen
n.v.t.
Leeftijd vrijwilliger
18-80 jaar
Proefperiode
Ja
Reiskostenvergoeding
Ja
Onkostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!
Vrijwilligers - overeenkomst
Ja