Klikleudal.nl

Vrijwilligers voor mensen

Uw Keuze

Overig

Vacaturenummer
LEU000542
Doelgroep
Jeugd en Jongeren
Organisatie
St. GIPS Spelen & Leren
Doelstelling organisatie
Integratie van gehandicapten in de samenleving bevorderen.
Taakinformatie
AMBASSADEUR MET EEN LICHAMELIJKE BEPERKING Sta je positief in het leven? Wil jij laten zien wat de mogelijkheden zijn in plaats van de onmogelijkheden van het hebben van een beperking? Vind je het leuk om met kinderen te werken? Wil jij de vertegenwoordiger van 2 miljoen mensen met een handicap zijn, dan hebben wij een leuke uitdagende functie voor jou! Hier gaat het om: Je beperking als sterk punt inzetten om kinderen inzicht te geven in handicaps dat is de basis van ons werk. Het geeft voldoening, het draagt bij aan begrip en respect en je bouwt mee aan een betere samenleving. Dáár krijgen onze medewerkers energie van! Samen met de andere collega’s van je een team verzorg je een les op basisscholen in groep 7 en 8. Daarbij kun je je eigen verhaal kwijt en je ervaringsdeskundigheid inzetten. Voor meer informatie zie ook: www.gips-sl.nl. Er staat een film op de site over ons project. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je aan het werken bij GIPS S&L kwijt wilt zijn. Indien nodig zorgt GIPS S&L voor vervoer van en naar de scholen. Ook kent GIPS S&L een uitgebreid introductie en inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers. Nieuwsgierig naar wat het voor jou kan brengen, neem dan contact op voor een vrijblijvend informatief gesprek. Ons kantoor zit in Kerkrade maar zij brengen je in contact met een van onze mensen in jouw buurt. Tel. 045-5312058.
Eisen
Je hebt een lichamelijke beperking. Je vindt het leuk om met kinderen te werken. Samen met het team de boodschap van GIPS overbrengen op kinderen in groep 7/8 van de basisschool. Je kunt open vertellen over je beperking.
Werkadres
regio Midden Limburg
6463DB
Kerkrade
045-5312058
Contactpersoon vacature
Suzanne Stevens
Contactpersoon bereikbaar
9.00 tot 13.30 uur
Welke doelgroep
kinderen
Groepsgrootte doelgroep
±30
Leeftijdscategorie doelgroep
10-12
Duur vrijwilligerswerk
Gedurende de schoolweken
Werktijden
middagen
Minimum aantal uren
3 uur
Aantal vrijwilligers
meerdere
Gewenst geslacht vrijwilliger
N.v.t.
Gewenste ervaring
geen eisen
Gewenste eigenschappen
teamspeler en communicatief vaardig
Leeftijd vrijwilliger
geen eisen
Proefperiode
Ja
Te weten
Wij vragen wel van iedereen een VOG. Dat is voor de vrijwilliger kosteloos.
Reiskostenvergoeding
Ja
Begeleiding
Ja
Hoe wordt de vrijwilliger ingewerkt
Je krijgt eerst de mogelijkheid een keer te gaan kijken bij ons project. Daarna wordt je door je team ingewerkt. Er is een uitgebreid handboek voor de vrijwilligers.
Vrijwilligers - overeenkomst
Nee